113tams@gmail.com

Nyheter

6 mar 2018

NAMS 2018

/
Posted By
/
Comments0

Denne helgen har TAMS vært på norsk akuttmedisinsk studentforum (NAMS) i Oslo. NAMS er en samling av de akuttmedisinske studentforeningene fra medisinstudiene i Tromsø, Oslo, Bergen og Trondheim, i tillegg til studenter fra akuttmedisinske studentforeninger i Sverige og Danmark, og sykepleiere fra ulike steder i Norge.

Vi har observert hvordan brannvesen og ambulanse jobber ved en CBRNe. CBRNe omfatter kjemiske, biologiske, radiologiske, nukleært materiale og eksplosiver. Det var veldig spennende å få se brannvesenets arbeid, og samarbeidet med ambulansen. I Oslo har de egne brannbiler og sykebiler spesialisert for CBRNe.

Fredag hørte vi på ett foredrag om traumehåndteringen på Ullevål 22. juli, og ett om om sepsis (blodforgiftning).

På lørdag var det forskjellige workshops i sutur/gips, ultralyd og casetrening/simulering. Dagen ble avsluttet med en gallamiddag og påfølgende fest.

Søndag var satt av til erfaringsutveksling mellom de forskjellige studentforeningene. Det var svært spennende å høre på hva de andre foreningene holdt på med, og hvordan de gjennomfører sine aktiviteter.

Vi i TAMS vil takke Oslo akuttmedisinske studentforening (OAMS) og NAMS-styret for et godt opplegg og mye sosialt morro.

Vi gleder oss til Bergen akuttmedisinske studentforening skal arrangere NAMS i 2019.

 

Leave a Reply