113tams@gmail.com

Nyheter

9 apr 2018

Åpning av pilot for Nasjonal førstehjelpsopplæring i grunnskolen

//
Comments0

Forrige uke, den 5. april, ble det pustet liv i piloten for prosjektet Nasjonal førstehjelpsopplæring i grunnskolen, som tilhører den nasjonale dugnaden «Sammen redder vi liv» som vi har skrevet om tidligere. Åpningen fant sted på Slettaelva barneskole, som er en av pilotskolene i Tromsø. For anledningen kom det storfint besøk til Tromsø for å overse starten på det hele, nemlig eldre- og folkehelseminister, Åse Michalsen, og ordfører i Tromsø, Kristin Røymo.

Under åpningen fikk vi være med 6. klassingene ved Slettaelva barneskole mens deres lærer Andreas Johansen tok dem gjennom på deres fjerde økt i førstehjelpsopplæringen som hadde temaet Bevisstløshet. Underveis i økten fikk vi se at elevene var lærevillige, ivrige, og allerede hadde tilegnet seg viktig kunnskap i løpet av de tre første øktene. Alle som var med på åpningen var mektig imponert over innsatsen til elevene, og motivasjonen til videre arbeid med prosjektet økte hos alle og enhver av representantene som var tilstede.

Både NRK og Nordlys var tilstede for å forevige dette – i tillegg fikk prosjektet TV-tid på Distriktsnyheter Nordnytt

Leave a Reply