113tams@gmail.com

Nyheter

7 sep 2018

Sammen redder vi liv

/
Posted By
/
Comments0
Under førstehjelpsuka i fjor var Marit Røed Halvorsen på besøk i Tromsø og overværte uka. Hun ble inspirert og imponert over måten vi på UiT praktiserer førstehjelpsopplæring for medisin og odontologistudenter, og hvordan vi instruerer elever i den videregående skolen i basal livreddende førstehjelp.
Røed Halvorsen er prosjektleder i prosjektet Nasjonal førstehjelpsopplæring i grunnskolen, som er et delprosjekt i den nasjonale dugnaden “sammen redder vi liv”. Dugnaden er initiert av helse og omsorgsdepartementet og organisert gjennom helsedirektoratet, som koordinere de ulike prosjektene for “livreddende førstehjelp” til befolkningen.
Det er snart klart for ny førstehjelpsuke, og mye har skjedd siden fjoråret. Pilotskolene rundt om i Norge er allerede godt i gang med å undervise sine elever i læreplanmål og med teknikker som vi i TAMS har vært med på å forme.
TAMS er stolte av å være invitert til å delta i prosjektet og få muligheten til å påvirke nasjonale førstehjelpsprogram for alle grunnskoler i Norge. En av visjonene til TAMS er førstehjelpsundervisning til flest mulig, og vi håper vi kan bidra med noe av våre erfaring i dette prosjektet.
Prosjektet spres som førstehjelp på et skadested. I år kommer det to flotte fagfolk fra Oslo brann og redning for å overvære deler av uka.
Se film fra hva TV2 hadde og meddele om saken i fjor!
#TBT

 

Leave a Reply