113tams@gmail.com

Nyheter

16 feb 2020

Undervisningstur til Svalbard

/
Posted By
/
Comments0

Torsdag ettermiddag tok 7 ivrige akuttmedisinere flyet nordover fra Tromsø, med destinasjon Svalbard. For andre gang har TAMS vært så heldige å få lov til å komme til Longyearbyen for å holde førstehjelpskurs for elevene på Longyearbyen ungdomsskole.

Både lærere og elever tok oss godt i mot, og etter endt dag hadde 55 elever fra 8. til 10.klasse gått gjennom TAMS sitt kurs i livreddende førstehjelp med glimrende resultat. Øvelsen på slutten var en stor suksess – det var mange som trengte hjelp, men elevene gjorde alt de kunne for å hjelpe de skadde. Alle ble reddet og godt ivaretatt. Elevene var veldig engasjerte og utrolig dyktige. Vi tror og håper at de fikk et godt læringsutbytte fra kurset, og at de vil dele den livsviktige kunnskapen de har tilegnet seg med familie og venner slik at enda flere lekfolk lærer seg å yte enkel, men livreddende førstehjelp.

I anledning undervisningsturen vår, ble TAMS også invitert til å delta som hjelpepersonell på en øvelse i regi av Sysselmannen. Dette var en større snøskredøvelse som ble arrangert for å trene på beredskap med håndtering av flere skadde, samt samarbeid mellom ulike etater. Fullt bemannede redningshelikoptre, lavinehunder og medisinstudenter ble scramblet for å redde de skredtatte i en dal utenfor Longyearbyen. Momenter som tilkalling av ambulansefly og varsling av ECMO-team i Tromsø ble også tatt med for å gjøre øvelsen så helhetlig som mulig. TAMS er svært takknemlige for at vi fikk være med på øvelse, og vi er stolte over at vi kan bidra til å gjøre den gode beredskapen på Svalbard enda bedre gjennom viktig scenariotrening.

Takk for nå, Svalbard! TAMS kommer gjerne tilbake for å holde kurs!

Leave a Reply