113tams@gmail.com

Nyheter

10 mar 2020

NAMS 2020

/
Posted By
/
Comments0

NAMS 2020 – ISE FETTE KAILT

I år ble Norsk Akuttmedisinsk Studenforum (NAMS) holdt i Tromsø 5.-8. mars. Temaet var hypotermi – «ise fette kailt». Norsk Akuttmedisinsk Studentforum er et samarbeidsprosjekt mellom de ulike akuttmedisinske studentforeningene ved medisinstudiene i Tromsø, Oslo, Trondheim og Bergen. Formålet med forumet er å øke samarbeidet mellom foreningene. Foreningene har siden 2012 hatt årlige samarbeidsmøter i den hensikt å utveksle erfaringer seg i mellom og for å arbeide for et best mulig akuttmedisinsk tilbud for medisin- og helsefagstudenter i Norge.

Torsdagen startet det hele med et spennende skredforedrag av Mads Gilbert og en tur på helikopterbasen med Torvind Næsheim.

Fredagen var det full rulle med erfaringsutveksling, foredrag, simulering for øvre kull og en god gammeldags TAMS-undervisning for lavere kull. Mads holdt et foredrag om det nye prosjektet «Trygg Akuttmedisin» før lunsj, og etter lunsj kom Torvind Næsheim og Anna Bågenholm og holdt et fantastisk foredrag om hypotermi. Det var meget lærerikt og et foredrag vi alle kommer til å huske. Dagen ble avsluttet med Afterski på PubMed.

Lørdagen startet med erfaringsutveksling hvor deltakerne satt i grupper å diskuterte ulike problemer og lærdommer som organisasjonene har hatt. Dette er et av formålene med NAMS. Studentorganisasjonene har laget en platform hvor de kan treffes for å utvikle hverandre til det bedre. Etter dette hoppet deltakerne på bussen og tok turen med Torghatten til Finnvikdalen. Her var det satt opp ulike poster med senariotrening og tekniske øvelser knyttet til skred og hypotermi. Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp var så snille og tok turen til Finnvikdalen med oss. Så var det på med finstasen og til Lysgården for en utrolig morsom galla.

Søndag startet nok en gang dagen med erfaringsutveksling. Deretter holdt tidligere styremedlemmer Vegard Andersen og Vilde Ravnsborg Gurdigard et erfaringsforedrag om deres turer til Gaza. Det var spennende å høre om deres erfaringer og hvordan søsterforeningen til TAMS i Gaza (GAMS) gjør det. Remi Scott og Anders Lund Selli var snill og holdt et foredrag om akuttmedisinsk forskning. NAMS ble avsluttet med den offisielle stiftelsen av NAMS.

TAMS vil takke NAMS-komiteen og NAMS-crewet for en enormt god innsats. Helgen hadde ikke gått rundt uten dere. Også masse takk til Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp for en fantastisk dag.

Tusen takk til BAMS, OAMS, TrAMS, VAS, TROPS, SATS Odense, SATS Aarhus og SATS Aalborg som var med oss denne helgen. Ønsker dere hjertelig velkommen tilbake og gleder oss til å se dere igjen på videre arrangement!

 

                 

              

        

 

 

Leave a Reply